Dezvoltare personala (45)

Intotdeauna ne-au atras artele martiale, in special partea lor nevazuta, principiile si filosofia. Acestea exista dincolo de planul fizic, de forma si tehnica: sunt in mintea, inima si spiritului unui karate-ka. In acest mod, artele martiale devin pentru multi un mod de viata.

Putin din filosofia care se afla in spatele judo.

1. Voi fi mereu stăpânul gândurilor mele şi voi cultiva numai gânduri bune. În sala de judo îmi voi stăpâni stările sufleteşti pentru a nu îngreuna munca colegilor mei şi a mea.

Asa cum ne place noua cel mai tare, vom incepe si acest articol spunandu-va o mica poveste cu talc...

Se zice ca o femeie bãtrâna din China avea doua vase mari, pe care le atârna de cele douã capete ale unui bãt, si le cãra pe dupã gât. Un vas era crãpat, pe când celalalt era perfect si tot timpul aducea întreaga cantitate de apa.

La inceput nu exista mare diferenta intre omul las si omul curajos…Singura diferenta este ca lasul isi asculta temerile si le urmeaza, iar curajosul le pune deoparte si merge inainte. Omul curajos se avanta in necunoscut in ciuda tuturor temerilor. El isi cunoaste temerile, le simte puternic, si realizeaza ca TRAIESTE.

Ati auzit cumva de mitul lui Pygmalion?

Se spune ca in insula Cipru, insula zeitei dragostei Venus, traia un sculptor neintrecut, pe nume Pygmalion. Veneau la el sa-l admire oameni de pretutindeni si multe fete ar fi vrut sa-i fie sotie pentru ca Pygmalion era foarte frumos. Insa el era dedicat trup si suflet artei sale.

Dar departe si singur, strain de orice barca si tarm, pescarusul Jonathan Livingstone exersa. La trei sute de picioare inaltime, el isi cobori picioarele palmate, isi ridica ciocul straduindu-se sa-si mentina, cu greutate, aripile intr-un arc dureros.

Descoperirile stiintifice arata ca mentinearea unei atitudini pozitive ne ajuta sa traim mai mult si sa fim mai sanatosi. Un studiu al Clinicii Mayo a concluzionat faptul ca optimistii traiesc mai mult decat pesimistii, ca au mai putine dificultati fizice si emotionale, sunt mai putin afectati de dureri, au mai multa energie si sunt in general mai fericiti si mai calmi in viata personala!

Pagina 6 din 7