Dezvoltare personala (45)

Dupa o zi extenuanta la birou, o ora de salsa, bachata sau de tango te ajuta sa-ti regasesti ritmul. Te-ai gandit sa te inscrii la cursuri de dans sau sa renunti la abonamentul tau la Pilates in favoarea unuia la aerodance? Miscarile si pasii de dans te ajuta sa-ti exprimi personalitatea! Tu...ce spui despre tine cand nu vorbesti?

Din artele martiale am invatat sa nu imi subestimez adversarul, sa fiu precaut in toate, sa fiu modest; sa nu fiu trufas si sa ma laud peste tot atunci cand am castigat o lupta sau am devenit campion, si sa nu fiu orbit de acest orgoliu al invingatorului, pentru ca nu voi mai vedea nici macar pe unde merge, dar sa mai castig si alte lupte? Evident nu am invatat asa, dintr-o data, si nici simplu, ci in timp, prin lectii pe care viata, ca un bumerang, mi le-a dat: castigam o lupta, ma credeam cel mai cel, dar pierdeam alte doua. Trufia cucereste rapid un copil, si este normal, la fel de rapid precum ispita un tanar indragostit. Sa invatam totusi din ceea ce traim zi de zi! Speram sa va placa povestioara Inimii Perfecte Smile

Intr-o seara de toamna, ceata groasa invaluia aproape in intregime raul Saitama. Un calugar si un tanar novice se pregateau sa-l traverseze cu o barca usoara. Valurile erau galbene si tumultoase si incepuse sa bata un vand puternic.

De foarte multe ori auzim: Dar de cate ori sa facem sport pe saptamana? si cat timp sa tina un antrenament? Oare voi gasi timp si pentru SPORT astazi? Sunt foarte ocupat(a)!

Asa cum spune Octavian Paler in poezia sa "Avem timp", se pare ca intr-o zi avem timp pentru foarte multe lucruri, de prostioare sau tampenii, unele chestii inutile, numai de noi nu prea avem timp, de lucrurile cu adevarat importante pentru fiinta noastra...

Suntem mereu în căutarea perfectului - o carieră perfectă, un trup perfect, un soţ şi copii perfecţi. Vă amintiţi de Natalie Portman în pelicula „Black Swan”? Ce i-a adus ei lupta pentru perfecţiune? Manifestări psihotice, în niciun caz mulţumire şi bunăstare interioară.

Astăzi un foarte bun prieten, bărbat crescut in spirit sportiv, băiat de multiplă campioană olimpică, m-a intrebat dacă avem pe site Codul Moral al Sportului..."E musai să fie acolo!" a zis. Vă prezentăm Decalogul sportului care ar trebui să fie literă de lege pe orice arenă, in orice sală de sport sau loc de antrenament:

O viziune aprofundata asupra sportului...

Activitatea fizică are o stransă legătură cu transcendentul, începand cu zonele cele mai îndepărtate sub raport astral, pană la cele telurice, subterestre, denumite, de altfel, energii transfizice.

Pagina 5 din 7