Dezvoltare personala (45)

Am crescut facand sport...din pasiune; din sport si prin sport am invatat si m-am invatat, m-am descoperit si redescoperit, m-am reinventat, am devenit ceea ce imi doream atat de mult de copil. Sportul, prin antrenorii minunati pe care i-am avut, a incercat permanent sa ma invete sa imi stapanesc nervii, sa imi controlez mintea, sa cred in mine, sa lupt, sa am curaj, sa nu ma feresc de drumul cel abrupt, sa castig, sa pierd, sa perseverez, sa indur, sa daruiesc, sa primesc, sa fiu recunoscator, sa apreciez, sa indragesc, sa tac, sa ascult, sa fiu aici si acum...Sunt ani de lectii pe care le-am primit, le-am invatat si le-am recapitulat. Sunt multe teme pentru acasa primite, facute si refacute. Si lucrurile nu s-au terminat inca! Invat permanent, cu speranta ca valorile cele mai nobile ale sportului vor ramane imprimate in mine, chiar si in cea mai mica masura ...Smile

Sunt artele marţiale doar tehnici fizice de luptă? Ei bine, se pare că percepţia în acest sens este eronată, iar răspunsul este un NU hotărît, filozofia şi practica marţială aducand de mii de ani organismului, sufletului şi minţii umane beneficii imediate şi concrete.

Cu cativa ani in urma, am trecut pe la un prieten de-al meu din Chicago. Fiul lui incerca sa intre in echipa de baseball a liceului, dar ii era teama ca n-o sa reuseasca, pentru ca nu era foarte bun la lovituri. Am lucrat cu baiatul cam o ora, folosind diferite tehnici de antrenament. In cele din urma am gasit solutia!

Am citit de curand cartea „Secretele Budo-ului“ (John Stevens), care prezintă învăţăturile marilor maeştri în artele marţiale. Este o carte pe care v-o recomandam si in care puteţi descoperi esenţa învăţăturii transmise de Morihei Ueshiba, Jigoro Kano, Miamoto Musashi şi a altor războinici legendari.

Pe parcursul unei zile, intampinam multe lucruri care ne secatuiesc de energie si alunga vibratiile pozitive; seful poate e nedrept cu noi, sau poate partenerul nostru sau copiii au o zi mai agitata, avem parte poate de o altercatie, de trafic, zgomot, vesti proaste sau avem provocari pur si simplu care ne mananca energia. Iar atunci cand vibratiile noastre se invart pe o frecventa joasa, este foarte greu sa ne concentram pe scopurile noastre sau sa ne propunem sa fim fericiti.

Cineva mi-a trimis un articol EXTRAORDINAR despre dans...DANSUL – ca terapie de vindecare a sufletului. Va vom prezenta pasaje din acest frumos articol, restul putand gasi pe site-ul sursa.

Dansul este o forma de legatura intre Om si Univers, asta este ideea prin care vreau sa incep.

Într-un sat de munte, era un om vestit pentru hărnicia sa. Dar, pe cât de muncilor era omul, pe atât de leneş era fiul său. Toată ziua ar fi stat degeaba şi tot nu s-ar fi plictisit. Numai că, într-o după-amiază, se duse la tatăl său şi îi spuse:

Pagina 4 din 7