Dezvoltare personala (45)

Omul a fost creat in mijlocul naturii, avand un design perfect atat pentru miscare si efort fizic (maini, picioare, plamani samd) cat si pentru procese cognitive (creier, sistem nervos central si periferic). La inceput omul se folosea foarte mult de simturi, era vanator, agricultor, pescar, mereu in miscare, mereu in contact cu mediul. Cine nu muncea, nu avea, nu se bucura de roadele Pamantului. Cu timpul insa, omul a inceput sa se foloseasca din ce in ce mai tare de creierul sau, si si-a dezvoltat gandirea: procese de analiza, de logica, de invatare si memorare, de descriere samd. Omul s-a dezvoltat atat de mult intelectual incat a ajuns intr-un stadiu in care poate trai fara sa faca pic de efort fizic. Si chiar intr-un confort foarte mare!

Sa nu faci femeia sa planga, pentru ca Dumnezeu ii numara lacrimile...ea a fost facuta din coasta, nu din picior, sa fie calcata, nu din cap sa fie superioara, ci dintr-o parte, ca sa fie egala... sub mana, ca sa fie protejata si langa inima...ca sa fie iubita!

Povestea următoare este despre doi bărbaţi grav bolnavi, imobilizaţi la pat, împărţind aceeaşi cameră de spital. Unuia dintre ei i se permitea să stea aşezat în fiecare zi câte o oră pentru a facilita drenarea fluidului din plămâni. Patul său era poziţionat în dreptul singurei ferestre din cameră.

Dedicam acest articol tuturor celor pasionati de sport, de viata, de culoare, de muzica, de energie si zambet. Tuturor celor care se dezvolta prin sport si SIMT ca fara sport nimic nu exista; parafrazandu-l pe artistul Gheorghe Gheorghiu: "Dar unde Sport nu e, nimic nu e!" Pentru ca doar sportul inseamna Tinerete fara batranete si Viata fara de moarte.

Doi calugari, unul tanar, celalalt batran, in vesminte de culoarea sofranului, cu capetele rase, sandale in picioare, se intorceau la manastirea lor intr-o frumoasa seara de vara.

- Ziua noastra a fost lunga si obositoare, frate Ushi, a zis cel mai tanar, dar l-am onorat asa cum se cuvine pe Buddha si am dobandit, cersind, orez si monede de arama. Cu siguranta ca maestrul ne va felicita.

Se zice ca 'Asa cum esti la ora de sport, asa cum esti in sala, la antrenament, asa esti si in viata!' Sportul ne pregateste pentru viata si sportul ne invata de mici atat de multe lucruri minunate...Unul dintre acestea ar fi si modul de a ne cuceri mintea, de a ne invinge pe noi insine, de a gandi pozitiv, de a actiona pozitiv si de a fi pozitivi (optimisti, luptatori, cu vointa).

Vântul şi soarele se certau pe motiv că fiecare dintre ei este mai putemic decât celălalt. Deodată, zărind un călător pe drum, soarele ii spuse vântului: "Cred că am găsit un mijloc prin care să vedem care dintre noi doi are dreptate. Primul care izbuteşte să-l facă pe călător să-şi scoată mantia va fi considerat cel mai puternic. Începe tu!"

Pagina 3 din 7