Sanatate Frumusete (28)

Te-ai gandit vreodata ca sportul iti prelucreaza pana si zambetul? Smile chiar si privirea? muschii faciali? adica expresivitatea fetei tale? si lasa semnele cele mai fine pana si pe chipul tau? semne care pot fi citite?

 

Ti-ai imaginat vreodata, uitandu-te catre Soare, cum Lumina sa cea buna, fina ca nisipul, curata, se aduna delicat pe chipul tau, si prin ochii tai se prelinge, ca printr-o palnie, in suflet, purificandu-l? dandu-i energie vie, si bunatate, optimism, si incredere?

Acum ceva timp m-am despartit de el…barbatul de care ma atasasem atat de mult, omul pe care l-am iubit cativa ani...Simteam pur si simplu cum ma scufund, cum toata Energia mea se scurge prin mine si se risipeste in Pamant, fara urma, lasandu-ma goala, greoaie, slaba, fricoasa, tremuranda, vulnerabila, fara incredere in mine, nestiind care este pasul urmator…Simteam cum tot ceea ce am mai frumos in mine, mai feminin, mai sensibil se pierde fara intoarcere.

Dansul este un mod distractiv de a te relaxa și de a-ți modela corpul, fără să te obosești prea tare, așa cum se întâmplă, de cele mai multe ori, în cazul antrenamentelor istovitoare. De asemenea, dansul are și alte beneficii asupra organismului, motiv pentru care este recomandat tututor persoanelor, indiferent de vârstă și de sex.

Astazi ai mers destul de mult, ai alergat dupa autobuz, ai mai carat poate si un rucsac in spate, ai urcat si ai coborat scari, ai transpirat, te-ai mai si enervat din cauza cuiva…In plus esti imbracat(a) ca pentru birou, incomod, deloc lejer: camasa, niste pantaloni stramti, pantofi cu talpa tare sau toc.

Sportul este foarte important in viata omului, dar el nu este totul... Ne convine sau nu, sportul este o mica parte din Marele Intreg. De ce spunem aceasta?

Ne naștem cu calități și dobândim deprinderi motrice. Pe tot parcursul vieții le îmbunătățim mai mult sau mai puțin prin exerciții fizice. Motivele inactivității fizice sunt multiple, tocmai de aceea, prin această carte doresc să vă aduc câteva exerciții simple în casa dumneavoastră.

Ce poate fi mai ușor decât să „stai într-o poziție” (de întindere a mușchilor) 15 -20 secunde, iar după, să te simți extraordinar? Nu puteți simți decât dacă încercați!

Relaxarea

Este indispensabilã practicii Qigong-ului, dar şi vieţii de zi cu zi. Lipsa relaxãrii, atât la nivel fizic cât şi sufletesc, duce la apariţia unor tensiuni, la blocaje ce se pot uneori concretiza în apariţia unor formaţiuni (noduli, chisturi, pietre, tumori) în interiorul corpului. Relaxarea presupune libera deplasare a energiei prin interiorul corpului, dar şi atingerea unei stãri de împãcare, de linişte, de fericire.

 

Pagina 1 din 4