Corpul omenesc (6)

Credeti ca intre sport si sexualitate exista o anumita legatura? Tonusul fizic si psihic are vreo influenta asupra unei nopti de amor? Cu siguranta da! Sunt multe legaturi intre sport si sexualitate, dar vom vorbi in acest articol exclusiv despre muschi si iubire...Mai concret, despre... muschiul iubirii.

Ati tot auzit spunandu-se “Corpul este casa sufletului nostru” sau mai mult, templul sufletului meu…Dar v-ati gandit vreodata la asemanarile dintre corpul uman si o casa, sau un templu?

In primul rand ambele sunt investitii de valoare si ofera adapost pentru valorile personale - materiale, intelectuale sau spirituale, de aceea ambele sunt locuri pe care doriti din raspunteri sa le fortificati si protejati.

Sistemul dvs endocrin este un sistem de glande raspandite peste tot in corp, care elibereaza hormoni esential pentru a va mentine organismul in stare optima de functionare. Majoritatea acestor hormoni fac ceea ce face si bunica - o multime de fapte bune, fara a exista cineva care sa le observe, iar dvs duceti o viata confortabila.

Majoritatea oamenilor se gandesc la respiratia lor in trei momente din viata: atunci cand miroase urat (creveti cu usturoi si linguini), atunci cand sunt in pericol (un boa constrictor prin preajma) sau atunci cand abia respira (dupa o ora in sala de gimnastisa sau in noaptea nuntii). In restul timpului se acorda respiratiei la fel de multa atentie ca si dansatorilor din spatele lui Kilye Minogue. Fiind principalul sistem de ventilatie al trupului dvs., este raspunzator pentru aerisirea "casei" si evident ca atata vreme cat functioneaza bine nu ii acordam nici un fel de atentie...

Barnele de lemn ale unei case ii determina forma, sustin peretii si separa interiorul de exterior. Prinse in cuie unele de altele, acestea incadreaza totul. Daca acele barne se slabesc sau cuiele ruginesc, urmarile ameninta nu numai acea parte a casei, ci structura in ansamblu. Daca nu aveti o structura solida, care sa sustina zidurile, tot ce aveti in casa poate fi afectat de vreme, de hoti sau de ursii flamanzi.

Ce se intampla cu inima in timp ce facem sport? de ce bate mai tare si mai rapid? oare cat sange pompeaza ea catre toate ungherele corpului nostru? ni se poate opri inima la un efort prea mare? Citeste mai departe si vei afla raspunsurile.