Forta din tine

Acordă o notă articolului
(5 voturi)

Povestea incredibila a lui Lance Armstrong - omul care a invins cancerul devenind apoi de 7 ori campion in Turul Frantei

Cancerul a fost la fel. A fost ca si cum un camion m-ar fi aruncat de pe drum; si am cicatricele care o dovedesc. […] Cand aveam 25 de ani m-am imbolnavit de cancer testicular si am fost la un pas de moarte. Mi s-a spus ca am sanse de supravietuire de 40% si, ca sa fiu cinstit, unii doctori au vrut pur si simplu sa fie draguti cand mi-au acordat aceste sanse.

 

[…]Nu stiu de ce sunt inca in viata. Nu pot decat sa banuiesc. Am o constitutie puternica, iar profesia mea de cyclist m-a invatat cum sa lupt impotriva sortii potrivnice si a obstacolelor.

Nu va pacalesc. Exista doi Lance Armstrong, pre si post-cancer. Intrebarea favorite a tuturor este: “Cum te-a schimbat cancerul?” Adevarata intrebare este de fapt: ce nu a schimbat cancerul?[…] Desi poate suna ciudat, adevarul este ca boala a fost cel mai bun lucru care mi s-a intamplat. Nu stiu de ce m-am imbolnavit, dar cancerul a facut minuni in cazul meu si nu vreau sa fiu ferit de asta. De ce as vrea sa schimb, chiar si pentru o zi, cel mai important si modelator eveniment din viata mea?

Desigur, ar fi trebuit sa imi dau seama ca ceva nu este in regula cu mine. Insa sportivii, mai ales ciclistii,sunt specialisti in negare. Negi toate durerile deoarece TREBUIE sa termini cursa. Cand esti pe bicicleta nu ai timp pentru durere.[] Prin urmare nu  am acordat atentie faptului ca nu ma simteam bine in 1996. Cand, in iarna aceea,testiculul drept s-a marit putin, mi-am spus ca trebuie sa ma obisnuiesc cu asta, si imi continuam antrenamentele in mod normal, nu vedeam nici un motiv sa ma opresc.

Cand m-am trezit a doua zi dimineata, testiculul meu se marise si arata oribil, aproape de dimensiunile unei portocale. M-am imbracat, am luat bicicleta din garaj si am pornit in cursa obisnuita de antrenament, dar mi-am dat seama ca nu pot sta in sa. Am mers toata ziua sprijinindu-ma doar in pedale. Cand m-am intors acasa l-am sunat pe Parker: Rick, e ceva in neregula cu testiculul meu!

O asistenta a intrat si m-a examinat la ecograf. […] O ora mai tarziu, ma aflat pe aceeasi masa. Asistenta parea ca examineaza fiecare centimetru al corpului meu. […] Eram furios si ingrijorat. De ce dura atat? Am intrebat-o: Hei, ce se petrece aici? De ce dureaza atat? Nu este normal! Asistenta mi-a raspus sa discut cu Dr. Reeves. Nu! Vreau acum, aici, sa stiu ce se intampla! Ei bine, nu vreau sa trec peste Dr. Reeves, dar se pare ca doreste sa fiti examinat foarte amanuntit pentru ca banuieste ca aveti cancer. Am ramas inmarmurit.

Mama mea avea 17 ani cand m-am nascut si din primazi toata lumea i-a spus ca nu vom ajunge nicaieri in viata, dar ea era de alta parere si m-a crescut conform unei reguli dure. Fa din fiecare obstacol o ocazie favorabila. Eram saraci, iar eu nu mi-am cunoscut niciodata asa-zisul tata. De la mama am invatat sa imi descopar forta din mine...

 

Citate preluate din "O lupta asumata o cursa castigata" de Lance Armstrong si Sally Jenkins

Galerie de imagini

sus