Stimularea bioenergiei dimineata

Acordă o notă articolului
(3 voturi)

Prezentam putin mai jos pasii pe care va indrumam sa ii urmati dimineata, dupa un somn luung si bun in care nu v-ati miscat mai deloc. Procedeul va va activa tot corpul, facand foarte usor trecerea de la starea de somnolenta la cea de trezire.

1. Nu ne vom scula brusc din somn, ci cu miscari usoare, ne vom întinde bine bratele si picioarele, vom casca îndelung si cât mai puternic. Mereu ne trezim cu fata in sus, catre soare, catre lumina si nu "cu fata la cearsaf". Si, evident, cu un zambet aventurier sau poate... smecheresc in coltul gurii :-)

2. Dupa aceea, stând pe sezut, cu picioarele încrucisate sau în genunchi, vom ridica bratele deasupra capului, unind palmele si frecându-le energic pâna ce se încalzesc. Nu ar strica putina crema de fata, corp sau ulei frumos mirositor pentru masaj.

3. În continuare, cu pumnul strâns numai pe jumatate vom începe sa masam suprafata capului de la frunte la ceafa si în partile laterale, cu miscari circulare.

4. Pentru a stimula radacina parului, masam zona capului, energic dar nu brutal.

5. Coborâm apoi pumnul spre ceafa masând-o bine.

6. Miscam capul de sus în jos, stanga dreapta, lateral si il rotim lent, fara bruscare. Permanent respiram!

7. Vom trece la tâmple pe care le vom masa cu pulpa degetelor sau cu pumnul semistrâns, tot cu miscari circulare, apoi spre frunte, de sus în jos, din partea dreapta spre stânga si în diagonala.

8. Coborând spre sprâncene, pe linia arcadei facem câteva împunsaturi cu vârful degetului mijlociu, apoi cu aratatorul si mijlociul prindem radacina nasului si adâncitura ochilor.

9. Coborâm pe aripile nasului si apasam usor pe nari.

10. Masam usor cu interiorul palmei, mai întâi lateral, pe falci miscând degetele în foarfeca, deoparte si de alta a gurii, apoi ciupim bine barbia, cuprinzând barbia si gâtul cu palma în caus si apasând scurt, cu degetul mare si cel mijlociu, pe linia arterelor.

11. Se trece dupa aceea la umeri pe care îi masam viguros cu palma deschisa si chiar cu pumnul drept spre omoplatul stâng si invers.

12. Începem sa masam bratele, cu pumnul drept spre bratul stâng si apoi cu degetul mare apasam linia centrala a bratului.

13. Coborâm spre piept, masam bine toracele inspirând si expirând, apasând apoi cu pulpele degetelor între sâni, pe doua linii paralele.

14. Masam si pântecele, începând de la ombilic, spre stânga, în spirala, apoi de la stânga în jos.

15. Masam usor coastele si aplecându-ne, continuam sa frecam si spatele, de la dreapta la stânga si coloana vertebrala, cu pumnul semistrâns.

16. Trecem la pulpe pe care le masam cu podul palmei începând de la genunchi în sus; genunchii se vor freca bine cu miscari circulare, continuând în pliul lor si marginile de la spatele pulpei, coborând apoi spre glezna, masând bine si urcând pe gamba spre genunchi.

17. Frecam talpa si fiecare deget de la picior, apoi calcâiul. Ungem bine talpa, degetele si calcâiul cu o crema grasa, masând ca sa intre grasimea în piele.

18. Ne ridicam lent, cu spatele drept, privind pe fereastra, catre cer. Picioarele ne sunt apropiate iar mainile ridicate in "V", deasupra capului, asemeni campionilor. Ne inclinam usor in fata Divinitatii multumind pentru ziua superba si proaspata care incepe, pentru aventura noastra care continua :-)

Procedura poate suferi mici modificari sau imbunatatiri in functie de experienta si imaginatie dvs. Ideea este ca totul sa fie structurat, lent si continuu, de la cap catre picioare.

Speram ca v-a placut iar de maine dimineata aplicati :-)

sus