Sa mancam sanatos - pui si oua de tara

Acordă o notă articolului
(2 voturi)

Traim vremea supermarket-urilor, a consumului in cantitati mari, cand alimentele au din ce in ce mai putin gust sau sunt pline de coloranti, aditivi, conservanti etc. Zile in care condimentele sunt folosite la maxim pentru a da gust mancarii!

 

 

Replica pe care oamenii o dau acestui mare fenomen sunt produsele BIO sau produsele "de la tara". Tot mai multe persoane cauta, in special pentru copii, produse de la tara: pui crescuti traditional, oua, lapte, rosii de gradina, pepeni dulci samd.

Daca avicultura moderna urmareste exploatarea la maxim a pasarilor (pentru oua sau carne) si lucreaza sub deviza “Cantitate, nu calitate!”, noi mergem pe variant opusa, oferind gust si prospetime la un pret cat mai decent.

Crestem pui de carne, pui de tara, gaini si rate in sistem traditional, gospodaresc. Consideram ca ceea ce scrie in cartea “Tehnologii de crestere a pasarilor” (Marius Usturoi, Gica Paduraru) descrie perfect activitatea noastra:

Aceasta modalitate de crestere a pasarilor, de tip extensiv sau gospodaresc, combina avantajul conferit de un adapost calduros pe timpul iernii, cu cel al utilizarii de spatii inerbate, pe timp de vara.

Sistemul prezinta o serie de avantaje:

  • reducerea consumului de furaje concentrate, prin utilizarea resurselor naturale pe care le poate asigura o gospodarie (grau, porumb, secara, etc.);
  • pastrarea unei bune stari de sanatate a efectivelor, fara adaosuri importante de substante biologice active, datorita posibilitatii acestora de a-si asigura o parte din vitamine si saruri minerale direct din mediul natural in care traiesc;
  • investitii relative mici, care au in vedere numai modernizarea spatiilor deja existente;
  • spatiu de miscare, lipsa zgomotelor si a luminii artificiale pe durata noptii, deci lipsa de stres a pasarilor (instinctele naturale ale pasarilor nu sunt inhibate: intinderea aripilor, alergare, mers, cocotare pe stinghii sau scari, interactiune cu mediul inconjurator: lumina naturala, aer, apa, etc.);
  • obtinerea unei bune productii de oua de la gaini, de calitate superioara (cel putin gustativ), asa numitele “oua taranesti”, care se bucura de o buna apreciere pe piata interna dar si in alte tari, chiar cu o aviculture dezvoltata!  Aceste oua se caracterizeaza printr-o coaja rezistenta, un albus dens si o coloratie intense a galbenusului;
  • carne de calitate superioara;

Detalii mai multe despre produsele noastre pe www.puidecarne.ro

sus