Sanatate fara medicamente

Acordă o notă articolului
(1 votează)

Cum ne construim corpul, cum ni-l invatam sau educam asa il avem. Daca mereu ne vom trata cu medicamente la o simpla raceala si ne vom vaita "Vai ce tare am racit si cat de rau ma doare capul!" cu siguranta nu vom dezvolta un corp puternic, un sistem imunicar dur.

 


"Si acum imi amintesc cum ma trimitea mama la antrenament (alergare si gimnastica in aer liber) cand eram racit. Imi spunea sa transpir, sa dau boala afara din corpul meu. Nu ii placea sa ma vada in pat, bolind...<<Hai, sus! La antrenament, ai zacut destul, cat mai ai de gand?>> Si, mai greu evident, mai mult fortat decat din placere, cu dureri de cap si o stare generala proasta, ma ridicam si plecam...Plecam la lupta cu mine insumi, cu boala. Facem lejer miscare si usor usor boala iesea din mine. Niciodata nu mi-a placut boala si nici ei de mine :) "

Motivele din care ne imbolnavim sunt diferite: factori externi (virusi, microbi, zgomot, culoare etc.), factori interni (reactiile chimice care au loc in organismul nostru, alimentatia jucand un rol important), factori psihici (stres, dezordine si lipsa de organizare), un mod de viata haotic si defectuos, lipsit de orice urma de logica (somn putin, lipsa de armonie, fumatul, bautul excesiv, excesele de orice natura etc.), un organism slab, lipsit de energie, de care uitam!

Avicenna, un filosof si medic persan, a afirmat acum 1000 de ani ca "Un medic trebuie sa aiba trei lucruri in arsenalul sau - cuvinte, medicamente si o lama". Cuvintele sunt necesare pentru a explica pacientilor ce greseli exista in stilul lor de viata si care este legatura dintre acestea si sursa bolilor lor. De aceea se recomanda vizitele timpurii la medic si nu in ultim stadiu! Medicamentele vor fi folosite atunci cand cuvintele, cunostintele si logica doctorului nu mai pot gasi o explicatie asupra cauzei bolii.

Nu uitati ca orice medicament care vindeca ceva in organismul nostru dauneaza altui organ in acelasi timp. Medicamentele inlatura simptomele bolii, nu si sursa acesteia! actioneaza superficial si nu in profunzime. Ele ne slabesc corpul si sistemul imunitar pe termen lung, deci pe termen scurt functioneaza foarte bine, scapandu-ne de raceala, dureri intestinale etc. Lama este folosita de doctor atunci cand acesta nu poate identifica sursa bolii, nu mai poate influenta pacientul prin cuvinte sau gasi vreun medicament care sa ii reduca durerea. Operatia ar trebui sa fie ultima varianta in tratarea unei boli. O operatie asigura de obicei o alinare temporara a pacientului pana cand acesta va fi afectat de o boala si mai dura.

Se spune foarte adesea ca bolile pornesc de la o "gaura" in sistemul nostru energetic. Daca exista deficiente in armonia energetica a sistemului nostru, atunci organismul nostru iese din starea de echilibru, incepe sa slabeasca si da semne de boala. Asadar traiti in armonie si bucurati-va de fiecare clipa! Multumiti divinitatii pentru faptul ca puteti simti energia cosmica respirand aerul proaspat de pe varful unui munte, inotand in apa curata a unui ocean, miscandu-va (fara pic de durere sau jena a corpului) in lumina pura a diminetii de vara, mancand ceva apetisand de-a dreptul :)

Sursa: "Cartea isteata - soluţii practice pentru problemele vieţii cotidiene" de Klaus Fusser

Nota: Pentru a ramane sanatosi trebuie sa ascultam ceea ce ne comunica organismul nostru. Ascultati-va cu grija! Mancarea sa ne fie medicament si nu invers!

sus