Sport la birou

Acordă o notă articolului
(7 voturi)

Scutirea omului de anumite eforturi, datorita dezvoltării tehnicii și a științei, cât și apariția numeroaselor activitați și meserii ce implică munca la birou, inclusiv a orelor suplimentare, au dus la extinderea sedentarismului omului modern. Aceasta a atras după sine, bineînțeles, efecte negative:

 

  • consumul de energie nervoasă fiind mai mare decât cel de energie fizică, datorându-se muncii intelectuale prelungite
  • deformări ale segmentelor corpului, în special ale coloanei vertebrale, datorate și:
  • poziției incorecte a corpului,
  • insuficientei preocupări pentru practicarea exercițiilor fizice.

Acesta carte vine in ajutorul celor care isi petrec majoritatea timpului la birou, ea cuprinzând 91 de exerciții (pentru diferite părți  ale corpului), cu o descriere simplă, însoțite de poze pentru exemplificare. Exercițiile propuse au fost concepute în urma experienței personale și din dorința de a introduce mici reprize dinamice printre perioadele lungi, statice, specifice muncii la birou, astfel încercând diminuarea efectelor negative acesteia.

Pentru efectuarea exercițiilor fizice (oricât de simple ar fi) este necesară o coordonare a activității mușchilor. Cu cât exercițiile cresc în dificultate, coordonarea se va perfecționa, rezultatul fiind o execuție mai ușoară a acestora (deși la început păreau dificile) având un consum de energie mai scăzut. Cei care practică regulat exercițiile fizice, vor dobândi o ușurință în executarea acestora, de asemenea și a altor mișcări din activitățiile zilnice, incluzând munca la birou.

Exercițiile fizice trebuie practicate indiferent de vârstă (de la copii până la persoanele de vârstă înaintată). Acestea trebuie să devină un stil de viață, să intre in regimul de muncă și de odihnă al tuturor.

Sportul la birou, din pauza de lucru, contribuie la diminuarea oboselii, generând o revigorare a organismului, astfel mărind performanțele fizice și mentale ale persoanei practicante.

Datorită multiplelor beneficii aduse angajațiilor și indirect muncii efectuate, recomandarea ar fi ca și agajatorii să încurajeze „sportul la birou”.

 

Pentru a comanda cartea va rugam sa accesati www.elefant.ro/ebooks/diete-fitness-retete/fitness-frumusete/sport-la-birou-217028.html sau sa trimiteti un email catre Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Despre autor:

Mihaela Varga s-a nascut la 24 feb. 1975 in Tg-Jiu. A practicat  handbal de performanță la echipa A.E.M. Timișoara (1994-1998). În 1998 a absolvit cursurile Facultății de Ed. Fizică și Sport a Univ. de Vest Timișoara, cu specializarea handbal. Tot în acel an, a fost și campioană națională universitară la handbal. In perioada 1999-2000 a fost antrenoare de handbal la C.S.S. Buziaș, urmând ca după obținerea definitivatului (2000) și a specializării de natație (tot în 2000) să fie Prof. de Ed. Fizică și Sport (titular) la Lic. Energetic Timișoara, iar 2001, la Univ. „Tibiscus” din Timișoara.

În 2009 a obținut titlul de doctor în filologie (Univ. de Vest Timișoara) cu lucrarea „Evoluția Terminologiei Sportive” și apoi, titlul de Lector Dr. În 2012 a urmat cursul de specializare „Competente Antreprenoriale”.  Tot din 2012, predă cursuri de Ed. Fizică și Sport și în cadrul Univ. De Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Din 2013 face parte din Asociația Inventatorilor Independenți din Romania. A publicat lucrări in cadrul a mai multor Conferințe și Congrese naționale și internaționale (ex.: Congresul Internaţional – Oradea 2003, Conferinţa Stiinţifică Internaţională București 2004, Simpozionul naţional – Timișoara 2005, etc.). De asemenea a coordonat mai multe lucrări de licență în domeniul sportiv. Prima carte „Curs de Handbal” apare în 2002, urmând „Exerciţii Aerobic” în 2003, „Handbal-Sinergia Jocului” 2007 (coautor) și „Sport la Birou” în 2013.

Galerie de imagini

sus