Povestea Oamenilor de Otel. Muschi de otel, nervi de otel.

Acordă o notă articolului
(1 votează)

Înoată. Înoată până când muşchii sunt la limita cedării, iar spectrul înecului este mai aproape ca oricând. Pedalează. Pedalează până când cadrul bicicletei pare a se dezintegra, iar transpiraţia curge şiroaie. Aleargă. Aleargă până simţi cum plamânii trag haotic foc, nu aer, iar leşinul se apropie cu paşi mai repezi decât ai tăi. Dacă nu ai murit în urma suprasolicitării organismului, atunci eşti cu siguranţă unul dintre cei puţini. Cei aleşi. Cei capabili de performanţe supraomeneşti. Cei care reuşesc sa termine vii una dintre cele mai cumplite probe de rezistenţă şi curaj inventate vreodată de mintea omenească: Triatlonul oamenilor de oţel.

Iadul începe în Hawaii...

Dacă pentru majoritatea oamenilor Hawaii este(acum pe bună dreptate) un adevărat paradis terestru, cu munţi semeţi, jungle luxuriante, plaje şi valuri de vis, pentru cei care vor să testeze limitele speciei umane, Hawaii este o adevărată anticameră a Iadului...

Dar un Iad din care cei hotărâţi şi antrenaţi cum se cuvine intră direct în Raiul celor care ştiu că spiritul este mai puternic decât trupul, iar dârzenia este cu siguranţă una dintre cele mai alese virtuţi ale omului.

Dorinţa ascunsă în subconştientul fiecăruia de a ne testa limitele rezistenţei până la parametri aparent imposibili pentru fiinţa umană, a rămas, se pare, neschimbată de-a lungul mileniilor. Dacă vechii greci au "brevetat" cursa de alergări de la Marathon la Atena, rămasă şi astăzi sub imperiul celor 42, 195 kilometri de chin eliberator, care trebuie parcurşi în alergare de toţi concurenţii, în secolul trecut, câţiva pionieri ai curajului şi dârzeniei fără limite au conceput o întrecere şi mai dificilă decât clasicul maraton.

Nebunie asumată, goană a occidentalilor debusolaţi după doza de fericire, nedespărţită de cea de adrenalină, orgoliu dus până în pragul morţii, masochism mascat în întrecere sportivă, sau poate doar curaj în cea mai pură formă, numiţi-l cum vreţi, triatlonul seduce milioane de oameni, în ciuda pericolelor sale evidente.

Triatlonul in cifre:

- IronMan constă în parcurgerea a 3,86 kilometri înot, 180,25 kilometri probă de ciclism, urmată de o cursă clasică de maraton de 42,185 kilometri.

- Durata medie a parcurgerii complete a triatlonului este de 15-17 ore de efort continuu, la parametri maximi.

- Recordul IronMan a fost stabilit în anul 1996, de către belgianul Luc Van Lierde, care l-a parcurs în 8 ore, 4 minute şi 8 secunde. Recordul triatlonului pentru femei a fost stabilit de britanica Chrissie Wellington care, în anul 2009, a câştigat triatlonul cu timpul de 8 ore, 54 minute şi 2 secunde.

 

Parcă nicio altă întrecere nu este mai aproape de conceptul onorant conform căruia este mai important să participi şi să termini întrecerea, decât să învingi...

 

Tu cat de departe poti merge? pana unde?

Mai multe despre IronMan pe http://www.descopera.ro/sporturi/8276875-ironman-triatlonul-oamenilor-de-otel

sus