Sport si Iubire

Acordă o notă articolului
(7 voturi)

Vi se pare total ciudata asocierea dintre sport si iubire? Nu vedeti ce treaba are sportul cu iubirea? Noi va spunem ca are 100%. Veti descoperi nu doar o singura conexiune intre sport si iubire, dragoste, ci mai multe citind articolul de mai jos. Speram sa va placa.

"Apoi zise Almitra: Vorbeste-ne despre Iubire.

 

Iar el ridica fruntea si privi catre oameni, si o tacere se cobora asupra lor. Si, cu maretie in glas, le spuse: Cand dragostea va-ndeamna, urmati-o, chiar de cararile ei va sunt anevoioase si abrupte. Si cand va invaluie cu aripile sale, lasati-va in seama ei chiar daca sabia ascunsa in penajul sau va poate rani.

Si atunci cand va vorbeste, incredeti-va in ea, chiar daca glasul ei v-ar spulbera visurile asa cum vantul de miazanoapte va ravaseste gradinile. Ca intocmai precum dragostea va-ncoroneaza, tot ea va rastigneste. Daca va sta alaturi ca sa cresteti, tot ea va curata apoi de uscaturi.

Toate acestea din dragoste le indurate ca sa cunoasteti tainele alor voastre inimi, sa va cunosteti si descoperiti pre voi, si, in acea cunoastere sa deveniti farame din inima Vietii.

Iubirea se daruieste numai pe sine, iar de primit primeste numai din ea insasi. Iubirea nu-i stapana si nici nu se vrea stapanita, ca dragostea isi este siesi de ajuns, iar cand iubesti nu trebuie sa spui: “Il am pe Dumnezeu in inima, ci mai degraba spune: “Eu sunt in inima lui Dumnezeu.”

Dragostea nu-si doreste decat implinirea, ea nu cauta interese ascunse…

Dar daca tematori veti cauta in dragoste doar pacea, confortul si-ncantarea, siguranta, mai bine-atunci de v-ati ascunde goliciunea si de-ati pleca din treierisul dragostei in lumea fara de-anotimpuri unde veti rade, dar nu cu toata gura si-unde veti plange, dar nu cu toate lacrimile…”

Se pare ca doar cei puternici si curajosi isi asuma riscul de a intra dezgoliti pe teritoriul Iubirii, si pot iubi cu adevarat, adica LIBER si neconditionat. Cei care sunt luptatori si merg mai departe in drumul lor si nu se lasa doborati de sentimente, si, asa cum spunea Garcia Marquez in "randuri pentru viata", nu plâng pentru că s-a terminat, ci zambesc pentru ca s-a petrecut. Aceasta este iubirea…"Iubirea esti tu." (Osho)

Iar puterea, curajul, invingerea temerilor, cunoasterea de sine, cine ne invata? Cine ne ajuta sa ne cunoastem mai bine corpul si limitele fizice si psihice? Cine ne invata sa VREM? Cine ne incurajeaza spre autodepasire vorbindu-ne “Hai ca se poate, usurel, pas cu pas, hai ca poti”? cine daca nu SPORTUL in stransa legatura cu intelectul nostru?

Apoi sportul ne invata sa ne indragim corpul, sa fim atenti cu el, sa il dezvoltam cat mai armonios, sa il respectam, sa il iubim…Un corp sanatos, armonios, abil, nu creste de azi pe maine, nefacand nimic. Se obtine in ani de zile, prin antrenamente, prin efort, prin munca (transpiratie multa, uneori lacrimi, durere si sange daca vorbim de sportivii de performanta!) Iar munca ne invata sa apreciem, sa tinem la noi, sa ne iubim, asa cum un agricultor iubeste timpul culesului, cand aduna roadele bogate la care a trudit de-a lungul anului.

Osho se intreba: "Cum poate un om sa iubeasca un altul cand el nu poate mai intai sa se iubeasca pe sine?", noi ne intrebam: Cum poti respecta pe cineva cand tu nu te respecti pe tine, nu iti respecti corpul? Cum poti avea grija de cineva cand tu nu ai grija de corpul tau?

Asadar, concluzia noasta este ca sportul ne invata sa iubim si sa ne iubim, dar nu intr-un mod vanitos, fara fond!

 

Iubirea, acea perla cautata si mult dorita de fiecare dintre noi...sa fie Ea raspunsul tuturor intrebarilor si framantarilor noastre? tuturor temerilor si slabiciunilor? sau...Iubirea sa fie cea care mai devreme sau mai tarziu ne va da raspuns la toate intrebarile? Suntem creati din Iubire, prin Iubire, pentru a trai in Iubire si a fi Iubire...

Remarca: Atentie! Iubirea nu este un sport! Cu Iubirea nu ne jucam prosteste...

Piesa muzicala: All you need is love - Beatles

Nota: din cartea "Profetul" de Kahlil Gibran

sus