Povestea incredibila a lui Aimee Mullins

Acordă o notă articolului
(3 voturi)

Din 2011 L’Oreal are un nou ambasador international. Mda, nimic nou, veti spune. Ne-am obisnuit ca brand-ul frantuzesc sa isi imbogateasca constant galeria de vedete frumoase. Numai ca Aimee Mullins nu este doar o vedeta frumoasa. Este o SUPERFEMEIE!

Parcursul ei uluitor incepe chiar de la nastere, pentru ca vine pe lume cu o anomalie oribila numita hemimelie fibulara. Pe intelesul tuturor, Aimee s-a nascut fara osul peroneu la ambele picioare. La varsta de un an, picioarele i-au fost amputate de sub genunchi. Intr-un an de zile a invatat sa mearga cu proteze si s-a integrat perfect printre copiii de varsta ei.

Pe langa faptul ca este o femeie extrem de inteligenta care a avut rezultate remarcabile in perioada studiilor, Aimee este si o atleta desavarsita care a obtinut multe victorii alergand pe o pereche de proteze din fibra de carbon. Aceste proteze au fost proiectate sa imite picioarele din spate ale ghepardului. In timpul studiilor universitare, a participat la competiții sportive ce nu erau dedicate persoanelor cu dizabilități fizice sau mentale. În a 1996 participat la Jocurile Paralimpice de la Atlanta, la probele de 100 de metri (17,01 s) și sărituri în lungime (3,14 m).

Nu-i asa ca suna stiintifico-fantastic? Si totusi, cu o vointa de nestavilit, Aimee a reusit sa devina si manechin, si public speaker, si un model de forta si caracter pentru un intreg mapamond.

Ceea ce este minunat este ca ea nu se considera o persoana handicapata. Este sigura pe ea, increzatoare, optimista si merita pe deplin sa fie una dintre femeile care ne spun “Pentru ca meriti!”, in numele brand-ului L’Oreal.

Sursa: blog.kyra.ro

http://blog.kyra.ro/2011/04/07/cunoaste-o-pe-aimee-mullins-superfemeia-aleasa-ambasador-loreal/

Galerie de imagini

sus