Ce fel de apa sa bem?

Acordă o notă articolului
(4 voturi)

Cu totii vrem sa aratam tineri si sa traim cat mai mult posibil. Pentru a atinge acest scop, folosim diferite retete si diete “miraculoase”, cumparam produse cosmetice scumpe etc., dar aceasta este doar o modalitate de a face fata simptomelor imbatranirii. Cauza reala a procesului se afla in organismul nostru. Unul dintre cei mai importanti factori ai imbatranirii este apa pe care o bem si pe care o folosim sa ne preparam mancarea.

Daca nu facem in mod regulat miscare, organismul ajunge in incapacitatea de a asimila si procesa apa pe care o consumam. Procesul cresterii oaselor se termina cand devenim adulti. Excesul, cantitatile in surplus de saruri de calciu pe care le obtinem din mancare si apa se acumuleaza in vasele de sange si la incheieturi. Aceasta duce la o circulatie neregulata a sangelui, a energiei vitale, la rigiditatea organismului, deci la inrautatirea gradata a starii de sanatate.

Celulele din organism (inclusive din sange) contin 70% apa; creierul contine 90% apa. Starea incheieturilor si a vaselor de sange, prezenta pietrelor la ficat si la rinichi si pielea de pe fata depend de calitatea apei pe care o bem.

Cand bem multe bauturi dulci, cum ar fi cafeaua, ceaiul, sucul etc., ne tratam organismul ca si cum ar fi un furnal in care putem sa punem orice, ca va arde. Daca nu apreciem calitatea fluidelor pe care le bem, vom arde ani din viata noastra.

In natura sunt 130 de feluri de apa. Apa din celulele corpului se afla intr-o forma special structurata. Toate celelalte fluide pe care le consumam trebuie sa fie purificate si transformate in aceasta forma structurata specific.

Ce apa sa bem?

In apa de la robinet pot fi urme de substante radioactive care nu pot fi inlaturate prin fierbere. Prin fierbere putem inlatura alte substante nocive, dar, in acelasi timp, inlaturam forma activa de oxygen necesara corpului. Fierberea are ca rezultat o apa moarta, pentru ca structura sa este schimbata, pierzand informatii biologice valoroase provenite din Pamant. De aceea nu este sanatos sa folosim mereu apa fiarta.

Atunci apa minerala? Multe personae incearca sa foloseasca apa minerala pentru baut si gatit. Apa minerala contine anumite saruri si substante ce nu pot fi assimilate de organism. Unele dintre aceste saruri nu pot fi nici macar inlaturate. Ele se pot acumula la incheieturi si pot cauza degenerarea acestora.

Apa structurata, apa obtinuta din gheata topita, este cea mai benefica pentru sanatatea noastra. O putem obtine din orice fel de apa. Turnati apa intr-o oala, acoperiti-o si puneti-o in congelator la -4ºC timp de 2-3 ore. Apoi scoateti oala si spargeti suprafata inghetata. Apa de sub pojghita de gheata are aceeasi structura ca si apa din celulele corpului, este apa structurata.

Observatie: nu este recomandabil sa beti in timpul mesei! Apa dilueaza sucurile gastrice din stomac si acest lucru impiedica digestia. Toate fluidele trebuie consumate cu 15-20 min inainte de masa si la cel putin o ora dupa.

Cata apa sa bem? Cantitatea potrivita difera de la persoana la persoana: modul de viata (mai mult sau mai putin activ), cum reactionam la factorii externi si interni (ne stresam mai mult sau mai putin), dimensiunea organismului, anotimp etc. In medie se spune ca 2-2.5 l de fluide in total.

Parerile sunt variate, uneori contradictorii, despre cata apa sa bem, cand sa bem si cum sa bem. Noi atat va spunem: ascultati-va organismul si fiti moderat in toate Smile Nu va impiedicati in intrebari si concepte Smile

 

Sursa: "Cum sa traim 150 de ani" de Mikhail Tombak

sus