Mersul descult

Acordă o notă articolului
(12 voturi)

Ca nici un alt mamifer de pe acest pamant, oamenii merg in doua picioare. Organismul nostru se comporta ca o baterie cu sarcina pozitiva in partea superioara, incluzand capul, si cu cea negativa in partea inferioara a corpului si in picioare. Primim incarcatura pozitiva de la Univers si cea negativa de la Pamant. Cu cat este mai crescut fluxul de energie, cu atat suntem mai sanatosi si mai robusti.

 

Primim energie cosmica prin respiratie, prin contactul cu apa si mancand alimente vegetale. De aceea trebuie sa pastram o legatura cat mai stransa cu natura, cu aerul, apa si lumea plantelor. Incarcatura de la pamant o primim prin picioarele noastre goale. Hipocrate a scris: "Cea mai buna incaltaminte este lipsa incaltamintei."

In toata lumea s-au facut studii asupra proceselor pe care mersul descult le stimuleaza in corp. Exista aprox. 72.000 de terminatii nervoase in picioare – mersul descult actioneaza ca un masaj natural si influenteaza pozitiv functionarea organelor interne.

Traim in circumstante foarte diferite create de civilizatia noastra avansata, si este imposibil sa petrecem o perioada mai mare de timp desculti, asa cum faceau stramosii nostri. Ceea ce putem face este sa mergem desculti prin roua diminetii, pe plaja sau pe zapada timp de 1-2 minute in fiecare zi sau sa tinem picioarele sub un jet de apa rece. In acest fel, ne intarim imunitatea impotriva recelilor, gripei si multor altor probleme de sanatate.

Mersul in picioarele goale nu numai ca intareste sistemul imunitar, ci previne si durerile de spate, de umeri si cele din muschii picioarelor, de care sufera femeile care poarta pantofi cu tocul inalt si varful ascutit. Acest gen de incaltaminte incetineste semnificativ circulatia la nivelul picioarelor, provoaca oboseala si presiunea asupra muschilor si duce la intepenirea articulatiilor. Postura corpului arata astfel: genunchii sunt usor indoiti, pelvisul impins inapoi si toracele impins in fata. Grupul de muschi din fata este intins, iar cel din spate contractat. Este, cu alte cuvinte, un atentat impotriva coloanei vertebrale si a intregii musculaturi. Asadar, atentie mare domnisoarelor si doamnelor la timpul petrecut in pantofii cu toc inalt!

Indiferent de varsta sau de sezon, este bine sa facem plimbari terapeutice in picioarele goale. Durata variaza in functie de temperatura solului (iarna 1-2 minute, vara …toata ziua Smile ) Nu faceti excese! Veti observa schimbari positive ale starii de sanatate cu fiecare zi: mai multa energie, un somn odihnitor, stare psihica buna si o dorinta de viata reinnoita!

 

Sursa: "Cum sa traim 150 de ani" de Mikhail Tombak

sus